onsdag 19 februari 2014

Även insidan räknas..

När de värsta snöstormarna är över (för denna gång) så kommer vi så sakteliga igång med gården. Vi nådde målen för 2013 - en gård som är tät: nytt tak, skorstenar med regnskydd, fönster, dörrar, puts och lockpanel. Alla detaljer är inte klara, det blev till exempel för sent på året för att måla panelen färdigt. Det gör inget men det är värre med dörrarna. De kom "försent" för att målas och har dragit till sig mycket fukt - en klar prioritering när det torkat upp i vår.

Men de vackra fönstren målade Ulrika innan de kom. En stämningsbild på vårt "smycke" - dubbeldörren mot äppelgården:



Vecka 8 ägnar vi åt att äntligen börja med golven! Timo och Magnus har grävt ur alla golven. Vi har med laser märkt ut exakt var färdig golvnivå skall hamna. Nu gjuter vi för innerväggarna till badrummet och gäst-toa.

Längst bort grund till toa-väggen.
Till vänster syns ett av avloppsrören i väggen mot köket.
Blivande vägg mellan badrummet och Helenas arbetsrum.



Innanför väggen kommer det att bli ett kallskafferi.
Stenen som ligger kvar gick inte att flytta eftersom
de andra grundstenarna vilar på den.

Rörfirman kommer nästa vecka och lägger alla avloppsrör som skall ligga under isoleringen. På torsdag får vi 80 kubikmeter skumglas. Jag måste erkänna att jag inte kan se en sådan mängd framför mig. Så snart avloppet och stamledningen för el är på plats så skall vi, med skottkärra, flytta in dessa 80 kbm till alla golven inne i gården. Återkommer..... (så snart jag hinner - jag vet vad ni tänker)