söndag 18 maj 2014

Termiter eller hantverkare?

Här ägnar vi tid och pengar för att få bra väggar på gården; skalmurar där det behövdes eller renovering av gamla tegelväggar. Men vad händer? Termiter/hantverkare kommer och fullständigt äter sig in i alla väggar!




Detta är bara en liten del. Sedan bilden togs har det tillkommit  mängder med rör.
En anledning till den stora mängden VVS-dragningar är att vi kommer at ha traditionella element (vatten). Varje element behöver två rör från närmaste kopplingscentral.


Hål och urgröpningar i lecablocken kan vi leva med, men det är ledsamt att se vilka skador eldragningen gjort i de gamla tegelväggarna!
Tråkig syn!



En liten ynkans detalj!

VVS-gänget var här och grävde för avloppet. Hela gårdsplanen väster om gården grävdes upp och packades snyggt ihop igen sedan rören kommit på plats. Samtidigt passade vi (smart) på att lägga ner rör för elkablarna som skulle dras. Klart.

Sedan kommer vår elektriker Wemner med den försynta frågan: "hur gör ni med bredbandet?" Inga problem tycker vi, en extra förstärkare på det trådlösa nätet....

"Men ska ni inte se på TV?"

Just det - att se på digital-tv via trådlöst nät är ingen höjdare! Så vad fanns att göra? Jo, att gräva upp hela gården igen! Denna gång fick Timo den äran:






Slutresultatet är att vi har ett rör för kabeln mellan glasfibern på baksidan av hönshuset och in till gården och att det inte finns något kvar av den dyra utrullade gräsmattan!