måndag 4 juni 2012

äntligen

Nu är all eternit borta från gårdens alla tak! Någon av de närmaste dagarna ska grannen hjälpa till och köra det till så kallad deponi. Kostar en bra slant c:a 1 krona kilot. Arbetet5 har gått bra - lite otäckt ibland när jag fick lita på att i alla fall nocken var en stabil (läs - ej genomrutten) punkt.



3 kommentarer:

  1. Eternit, det är väl skivor som innehåller asbest. De SKA kosta att deponera!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Atti - håller helt med dig, tycker inte att jag klagade :-) Däremot är problemet att många kan frestas att bara gräva ner det istället och då blir det också fel... knepigt.

      Radera
  2. Ser att det finns gott om jobb att ta tag i. Men ändå så är det ett hanterbart projekt eftersom byggnaderna inte är för många och inte för stora. Vår gård var i liknande skick när vi tog oss an renoveringsarbetet 2001. Elva år senare kan man konstatera att tidramar och kostnadsramar överskreds rejält.

    Hade också eternit på vårt hus, men det satt på gavlarna. Lastade dem själv på släpet och for iväg till Spillepengen i Malmö. Minns inte vad det kostade, men man påpekade att jag inte fick köra med lasten otäckt, dvs den ska täckas med presenning eller liknande annars blir det böter om polisen stoppar en.

    Hur som helst, lycka till med arbetet. Det ska bli kul att få se det i verkligheten längre fram i sommar.

    SvaraRadera