lördag 9 februari 2013

Visst händer något

Det var länge sedan vi skrev något här. Det beror inte på att det inte händer något men att det är minst sagt råddigt just nu.

Vi ägnar i stort sett ett par dagar varje helg till att förbereda lägenheten i Helsingborg för fotografering, visning och försäljning. Vi spacklar och målar hallen. Flyttar ut mycket av möblerna för att det ska synas hur stor och ljus lägenheten är. Vi har ju haft den fullproppad eftersom den varit kontor, ateljé och hem till oss och Johan.

Möblerna och mycket annat flyttar vi låda för låda till Shurgard i Malmö. Så i dagens läge åker vi om Malmö varje gång vi skall till Stena! Vi har fått goda råd av Timo om märkning av lådor. Det mesta skall ju förvaras där i 3-4 år. Då gäller det att vet exakt var allt finns.

Tolv kvadratmeter som fylls på. här ser det ju fortfarande spatiöst ut.
På vår gård har det mesta handlat om att fixa och förbereda vårt lilla hus för kompakt-living i ett antal år. Helenas pappa var ju seglare så hon kan en del om att stuva undan:-)
Mest av allt måste köket anpassas till en mästerkock som skall kreera!

Vecka 8 skall jag gjuta fundament till vår massugn. Den 24 februari kommer ugnsbyggarna från Svenska Jordhus under ledning av Johannes Riestere hit för att under vecka 9 bygga ugnen.Under tiden samlar vi tegel. Idag har vi varit vid grannens ödehus och plockat ner en gammal mur med underbart tegel som skiftar i gult och rött. 




1 kommentar:

  1. Men så trevligt att ni snart får hjälp med massugnen!
    Det är fint med goda grannar!
    Så synd att vintern kom tillbaka. Speciellt när man ska hålla på med lastningar av olika slag.

    Ha det så gott ni kan! ;-)

    Kram!

    SvaraRadera