lördag 12 oktober 2013

Ett inlägg under första höststormen

Just nu händer mycket i rask takt. Därför är det åter frestande att lägga upp några före-och-efter bilder:

Alla före-bilderna är från 2012. Då vi haft vårt Stena i ett år.

Nu händer allt fort. Varje dag kommer fler fönster på plats. Den som sa att fönster är husets ögon har rätt. Nu får gården tillbaka sin själ och blir vacker, som den säkert en gång var.
Nästa vecka får vi våra dörrar från fabriken i byn. Tänk att kunna stänga en dörr på gården! Vilken känsla det kommer att bli.
Sedan återstår bara att montera stallfönstren som jag håller på att måla i dagarna (tar lång tid, linoljefärg torkar normalt på ett par dagar mellan strykningarna, nu tar det mycket längre tid pga temperaturen). Ulrika som gör våra fönster skall glasa dem och Marian hjälper mig att mura in dem. Stallfönster i gjutjärn kan ju inte fästas med karmskruvar som träfönster utan måste muras/putsas på plats.


Seppo har emellanåt mycket tråkigt. Husse uppflugen på en byggnadsställning hela dagarna. Så när det blir för svårt blir det en och annan "liten" muta.


En detaljbild av hur vi gör väggen på östra gaveln. Lockpanel uppe och nere, vit linoljefärg nertill som övriga väggar på gamla ladan och falu rödfärg på överdelen. Till grannarnas fasa har jag snickrat en fallbräda i stället för att köpa plåt, mellan panelerna. 



1 kommentar:

  1. Hej. Det är riktigt att ta en bräda mellan panelerna och mycket snyggare.
    Leif

    SvaraRadera